В житті дмуть різні вітри, і не в наших силах змінити напрям вітру. Але ми можемо правильно поставити вітрила.

Пошук

неділя, 8 травня 2011 р.

Як оберігати свою нервову систему?

Як оберігати свою нервову систему, не втративши життєрадісності та віри в людей, у свою перемогу, пройшовши через метеоритний дощ образ, зрад і втрат? Як ставитись до неприємної інформації і що робити з чужою злобою? А чи треба приймати в душу чужу злобу? Навіщо чужі помилки пропускати через своє життя?

Отже, у вас неприємність. Визначте її походження. Якщо вона природня: хвороба близьких, нещасний випадок, невдачі у справах, то прийміть усе так, як є. Не треба рвати на собі волосся – це не допоможе. Є горе, якому протистояти немає смислу. Прийміть цю ситуацію і вийдете з неї готовими до повноцінного життя. Якщо неприємність штучна, є результатом чужої неправедної поведінки, то не впускайте її в душу. Якщо ви відмахнулись від комара, ви ж не станете переживати, що ця тварюка вас не любить. Дбайте про себе самі. Якщо людина-змія вважає, що їй в такому образі легше жити на землі, - це її право, а може, біль. Але це ж її біда, а не ваша. Ніколи не приймайте на свій рахунок вчинків тих, хто живе неправедно. Не хворійте чужими хворобами. Є такий дуже вдалий вислів: “Господи! Дай мені терпіння винести те, що я не можу змінити, сили змінити те, що я можу змінити, і розум, щоб відрізнити перше від другого“.
2.Не спалюйте сьогоднішнє. Минулі неприємності – в минулому, а відчуття того, що колись в майбутньому станеться щось погане, не повинно стати нав’язливою ідеєю.
3.У кожної події – свої терміни буття: умійте терпіти, проявіть смирення – і ви набудете радості подолання. Все має свій кінець і горе теж. Хоча в момент горя нам здається, що страждання безконечні ( в кров виділяється велика доза адреналіну, він дає ефект важкої туги).
4.Не беріть ні з кого приклад, не живіть за чужим прикладом.
5.Не залишайтеся надовго наодинці з горем. Допоможе мистецтво, захоплення, гумор.
6.Якщо обставини сильніші за вас, не робіть з них трагедії, зігніться, як трава під снігом. Вам ще надасться можливість випрямитись.
7.Не замикайтеся в собі, не відвертайтеся від людей. Посильно допомагайте іншим. Тепло спілкування підтримає вас, додасть вам сили.
8.Не виставляйте на показ ваші особисті переживання. Зовнішні прояви поглиблюють їх, ранять оточуючих. Біль не зменшують акторськими стражданнями, її лікують переключенням на діяльне життя.
9.Якщо у вашому характері переважає стриманість і вам важко розкрити душу навіть близькій людині, розкажіть усе лікарю, психологу або викладіть на папері.
10.Сприймайте своє життя як єдине і неповторне в цьому світі! Поважайте себе за те, що живете праведно! Дивіться на життя з хорошого боку. Не порівнюйте себе з великими людьми! Не заздріть удачливим колегам. Не критикуйте свою сім’ю! Не нарікайте на долю, тому що це не має смислу і забирає сили. Примиріться з життям, бо воно ваше!(за програмою самодопомоги Рікі Брея)

Немає коментарів:

Дописати коментар