В житті дмуть різні вітри, і не в наших силах змінити напрям вітру. Але ми можемо правильно поставити вітрила.

Пошук

неділя, 8 травня 2011 р.

Кроки до успіху: включіть свої ресурси

Ми завжди намагаємося дивитися в майбутнє з надією. Але під тиском реальності руйнується багато наших планів і сподівань. Людина легко дає раду таким ситуаціям, як невдалий день або сварка з друзями. Але тривалі конфліктні ситуації і нескінченна низка стресів здатні зашкодити здоров’ю людини.

Давньогрецький філософ Сенека вважав так: “Люди не вмирають. Вони вбивають себе самі”. Збереження власного здоров’я – це справа кожного, її не можна передоручити нікому. Лікарі вважають, що стан здоров’я на 50% залежить саме від здорового способу життя, на 20% - від спадковості, на 10% - від рівня розвитку медицини.

У людини є всі ресурси для того, щоб справитись з будь-якою проблемою, що виникає в житті. Ресурси знаходяться у вашій особистій історії: впевненість в собі,
здатність до самоутвердження, наполегливість, готовність до дії, довіра, любов, ніжність, щастя. Ситуації, в яких ви почувалися щасливими, - це ресурсні стани, свого роду “рятівне коло“, щоб утриматися “на плаву“. Щоправда, самих ресурсів недостатньо. Людина повинна знати, з якою метою вона їх використає, до чого прагне? Іншими словами, якщо усвідомлювати свій теперішній стан і враховувати ресурси, то бажана мета стає досяжною.

Немає коментарів:

Дописати коментар